Image Map

19.10.2013

Vintage prinsesse kjole - Vintage Princess dress



Jeg har lavet en kjole til Bjørk for lidt tid tilbage. (Kort forklaring tl jer der har fulgt med: to blogs og lidt tid = dårlig kombi. så jeg har valgt at ændre strukturen herinde lidt og køre alle indlæg 'tosproget' :)) Hun elsker kjolen og det gør jeg bestemt også! Jeg brugte Stof 2000s eget mønster: Polly kjolen. Det er noget til den store side i størrelsen og jeg måtte helt ned i en str 86 til min 3½ årige. Hun er ikke stor af sin alder, meeen... Men da jeg så fandt den rette størrelse så sidder den til gengæld perfekt!

...

So I made this new dress for Bjørk, and she loves it! And so do I! I used the Polly dress pattern from the danish store Stof2000. It is a little bit to the big side and I actually had to make a size 1½ for my 3½ year old daughter.... But she normally wears a size 2 so it is not that extreme.. And when sewn up in that size it fits perfectly!


Man kan selvølgelig ikke have en prinsessekjole på uden tilhørende krone, vel?!

...

You can't wear a princess dress without a princess crown, right?!



Og med det store vidde skørt ville hun selvfølgelig gerne optræde med lidt dans :)

...

And with that flowy skirt of course she wanted to dance in it.


Hun er ikke typen der elsker kameraet og gider sjældent smile på billeder, medmindre hun laver sådan nogle 'platte' smil til fotografen. Billedet her fanger til gengæld hendes personlighed virkelig godt, den stille lidt generte pige - jeg er helt vild med det!

...

She is not the big smiler when I bring out a camera but this is so much better when you know her. I just love this mellow shot of her - it really captures her personality!


Det er ikke så længe siden hun lærte selv at styre gyngen og eftersom billederne blev taget på græsset lige ved siden af sandkasse og gynger var det umuligt at tale hende fra at få taget billeder dér på. Må så også indrømme at det viser kjolen rigtig fint frem som den 'blæser rundt' i vinden :)

...

She just learned how to work the swing by herself so of course we had to get some shots on there too! Also it shows of the width and flowiness of the dress really well


Stoffet er et gammelt dynebetræk fra 70'erne. Jeg elsker bare mønstre fra den periode, og så er det også fedt at der er en historie i stoffet og at noget gammelt får nyt liv. Jeg har købt det af Carina

...

The fabric is an old bed sheet from the 70's. I love the patterns from that period and I looove the fact that I'm bringing life to something formerly used and probably preloved! Otherwise it will definitely get some loving now! I bought the fabric from Carina


Kjolen er blevet fuldt ud accepteret og jeg vil helt sikkert genbruge mønsteret. Tror dog jeg vil lave lidt ændringer næste gang, måske nogle korte ærmer eller lommer i skørtet? Har du evt en god ide?

...

The dress has been fully accepted and I will definitely use this pattern again, although I might make some small changes, maybe a short sleeve or some in seam pockets? Any other ideas?




13 kommentarer:

 1. Den er blevet virkelig yndig... Skøn skøn kjole

  SvarSlet
 2. Sikke en fin kjole og perfekt stof...... hun er en lille prinsesse!!

  SvarSlet
  Svar
  1. tak og ja det er hun virkelig, på godt og ondt, den stædige lille rad ;)

   Slet
 3. Ih hvor er hun skøn.. :o)
  Jeg har også lavet en enkelt kjole efter det mønster, men der ligger allerede en mere i klippe-kurven, den skal bare sys.. :o) Jeg følger lige med her og ser om der kommer nogle gode forslag.. :o) Jeg lavede pipping i ærmekanten og forneden på den jeg har syet.

  SvarSlet
  Svar
  1. nåå ja piping var også en mulighed - måske også mellem top og skørt?.. :)
   og takker

   Slet
 4. Nuich den er fin! Jeg har prøvet iris mønsteret og det er også lidt stort i det. Tror helt klart jeg skal prøve polly også. Måske kunne man lave flæse ærmer, puf ærmer eller snige et bælte på i kontrast farve?
  Kg Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. ja de siger også i butikken at det er generelt for alle homemade mønstrene. Ja jeg tror også ærmer ville gøre sig rigtig godt eller en lille krave måske :)
   og mange tak :)

   Slet
 5. Hvor er den bare fin.. Mine piger er også helt vilde med det mønster... Jeg har 2 liggende jeg klippede op i weekenden så håber på lidt sytid i dag og i morgen :D

  SvarSlet
  Svar
  1. glæder mig til at se dem. har godt set mønsteret i brug ovre hos dig før også :) det er et super godt basis mønster synes jeg

   Slet
  2. ja man kan få så mange forskellige kjoler ud af det... Og så elsker mine piger det... ikk mindst den yngste elsker hendes kjole. Den første jeg lavede af den model til hende faldt hun pladask for og den når ikk at hænge på bøjlen ret længe i skabet før den skal på

   Slet
 6. Nøj den er fin og rigtig flot print. Det kunne være man skulle prøve den model - her bor der nemlig også en rigtig prinsesse.

  SvarSlet
  Svar
  1. den er i hvert fald nem at sy sammen og så bliver den bare så fin alligevel :) og tak

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så hold dig endelig ikke tilbage :) Gode ideer, konstruktiv kritik eller bare en lille hilsen er altid velkomne :) Og hav altid en fortsat dejlig dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...