19/05/2013

Rabarbertærte - Rhubarb Tart



Vi har jo desværre ikke have så jeg måttet købe mig til rabarberne ;) I virkeligheden faldt jeg helt tilfældigt over en pose i Rema1000 for en 20'er og få dage forinden havde vi herhjemme snakket om at spise friske sure rabarber med sukker på - hvilket min mand aldrig har prøvet som barn :O Men det skulle pigerne da i hvert fald ikke gå glip af for hvad er mere lækkert på en sommerdag?? Men men selvom de nød det (især sukkeret haha) så var der nok lige rigeligt i knap et kilo rabarber. Så jeg besluttede at bage rabarbertærte sammen med Bjørk og det blev virkelig lækkert! Så her får i lige opskriften:

Rabarbertærte
nok til 2 tærteforme

du skal bruge:
fyld:
800 g rabarber (renset vægt)
100 g sukker
4 æggehvider
150g makroner

dej:
225 g margarine
4 æggeblommer
190 g sukker
1½ tsk bagepulver
375 g mel

...

Rhubarb Tart
enough for two tarts

You need:
filling:
800 g rhubarb (rinsed weight)
100 g sugar
4 egg whites
150g macarons

dough:
225 g margarine
4 egg yolks 
190 g sukker
1½ tsp baking powder
375 g flour


Rens dine rabarber og snit dem i ca 2 cm lange stykker. Put dem i en gryde sammen med sukkeret.

...

Rinse and cut rhubarb i 2cm long pieces. Put rhubarb and sugar in a pot


Kog det sammen (vand er ikke nødvendigt da saften fra rabarberne er nok) til det ser ca sådan her ud

...

Cook until its mushy like this (no water is necessary!)


Tag alle dine ingredienser til dejen og bland dem sammen. Er din dej for tør til at samle så tilsæt en lille smule væske men kun meget lidt ellers bliver det hurtigt for klistret. 

...

Mix all the ingredients for the dough


Æggehviderne stiller du fra, dem skal du bruge senere..

...

Egg whites can be put in the fridge, they are not needed until later


Film dejen og sæt den i køleskabet i en time

...

Put the dough in the fridge for an hour


Pisk æggehviderne stive, knus dine makroner og vend dem heri (glemte et billede..)

...

Whip your egg whites, crush your macarons and mix them them in


Rul dejen ud og for din tærteform

...

Roll out the dough between two cookie sheets, this makes it easier to roll out thin and to move it afterwards.


Fordel makronmassen i bunden af tærten

...

Roll out the dough between two cookie sheets, this makes it easier to roll out thin and to move it afterwards.


Fordel din rabarberkompot ovenpå

...

On top you put a layer of the rhubarbs


Brug resten af dejen til at lave pyntestrimler

...

Decorate with strips of dough


Bages i ovnen ved 200 grader i ca 25 min

...

Bake for 25 minutes at 200 degrees celsius (392 F)


Er rigtig lækker med en creme fraiche der er rørt med vanillesukker

Bon appetit :)

...

Serve with sour cream mixed with vanilla sugar 

Bon appetit :)





11 kommentarer:

  1. Det ser super lækkert ud, og opskriften skal klart afprøves eftersom min have bugner med rabarber.

    SvarSlet
    Svar
    1. heldige dig - gid det var mig :)

      Slet
  2. Men bliver lige nødt til at hører hvorfor du bruger margarine ?? Gør det noget for dejen?? Spørger fordi jeg er en smør gris ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. egentlig ikke, normalt bruger jeg smør. men havde læst en anden tærteopskrift med margarine og så prøvede jeg det af. men tror jeg vil bruge smør næste gang synes ikke dejen hang ordentligt sammen, så var nødt til at tilføje en smule vand, måske smør i virkeligheden er bedre? så tror sagtens du kan skifte det ud med smør uden problemer :)

      Slet
  3. Åh, den ser skøn ud. Jeg drømmer også om rabarber (og ramsløg) i haven.... :)

    SvarSlet
    Svar
    1. don't we all ;) den var også virkelig lækker

      Slet
  4. Den ser da bare for lækker ud, har lige høstet et stort bundt rababer i mine forældres have.... det er jo oplagt!!1
    Rigtig god weekend til dig.

    VH Louise

    SvarSlet
    Svar
    1. tak - den var altså også bare virkelig lækker :) kan kun opfordre dig til at prøve den :) rigtig weeekend til dig også

      kh sandra

      Slet
  5. Tak for fin beskrivelse og billeder, jeg er nu fast læser hos dig ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. dejligt at høre, det er altid skønt når nye har lyst til at læse med :)

      Slet
  6. Hvor ser det lækkert ud - jeg bliver helt lækkersulten:-)
    K.h.
    Christina

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så hold dig endelig ikke tilbage :) Gode ideer, konstruktiv kritik eller bare en lille hilsen er altid velkomne :) Og hav altid en fortsat dejlig dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...