Image Map

14.01.2013

Ny og anderledes indretning

Nu skal der ryddes op og ryddes ud!!! I alt, både bøger, tøj, køkkenskabe, under sengen og i nips og naps. Vi bor fire mennesker i en lille lejlighed og vi er trætte af der er trangt og ofte rodet. Selv når der er ryddet føles det rodet. Så nu går vi igang med en kæmpe ommøblering som forhåbentlig vil skabe masser af luft og glæde herhjemme :)

Lige nu ser lejligheden således ud

Vi har i stuen som ikke er ret stor og har en masse mærkelige vægflader (ikke tegnet på) både sofa og spiseområde, hvilket gør at der ikke er ret meget gulvplads. Det skaber for det første ikke ret meget legeplads til ungerne og derudover føles det også hurtigt snævert at befinde sig i. Så snart ungerne roder bare lidt føles det meget meget rodet. Det er hovedsageligt i stuen og soveværelset vi skal ændre nogle ting for at skabe mere luft og også bare for at prøve noget helt nyt og anderledes :) I soveværelset er der lige nu en almindelig dobbeltseng og et garderobeskab, meget klassisk. En anden enkelt ting vi gerne ville lave om var pladsen i køkkenet, eller nærmere betegnet bordpladsen. Vi har et langt smalt køkken og der er egentlig fint med skabsplads men ikke ret meget bordflade. Så vi har sat et ekstra lille rundt bord i den ene hjørne, men det fylder mere end det gavner og trods to stole sidder vi alligevel aldrig derude. Så nu skal det altså også ændres :)

Sådan her er fremtidsønskerne

Det kan måske være lidt svært at se ud fra tegningerne når man ikke kender vores hjem, men planen er at vi skal beholde vores store spisebord, men så også have soveværelse derinde. I tænker nok - æh hva' for hvor er sengen lige på billedet? Jo den er der såmænd men planen er at få en såkaldt murphy bed - en seng der kan slås ned/en vertikal seng. Sofaarrangementet flyttes så ind i det gamle soveværelse og garderobeskabet dækkes af et forhæng der går fra den ene ende af rummet til den anden. Tror det bliver rigtig hyggeligt at sidde og se film i det lille rum. Og samtidig bliver spisestuen lys og rummelig og der er plads til at lege på gulvet hele dagen - for der er sengen jo slået op ad væggen! Og med to små på 1 og 3 er det jo skønt med gulvplads i stuen for de gider jo ikke opholde sig på deres eget værelse endnu - i hvert fald ikke ret længe ad gangen. Som en bonus tror jeg også vi vil bruge meget mere tid sammen med at sidde ved bordet og tegne, modellere, lave perler osv og meget mindre tid foran fjernsynet. Og det synes jeg kunne være skønt.  I køkkenet vil vi forlænge bordpladen (svævende bordplade) og under den kan vi så opbevare nogle af de større køkkenting vi har i brug sjældnere, fx raclette og fonduegryde. Og med et fint lille forhæng og evt hvidmalede låger (lige nu er de træfarvede) tror jeg det kunne blive super hyggeligt. Alt sammen kommer til at tage langt tid, men jeg skal selvfølgelig nok vise masser af billeder når vi er nået så langt at jeg tør ;)

Her er et eksempel på hvordan sengen nogenlunde vil se ud :) (Billederne er her fra) Planen er at bygge den selv og så bruge madrassen fra den dobbeltseng vi har i forvejen. Må sige det har krævet lidt overbevisning af husbonden, men tror også samtidig han kunne se hvor meget lys og luft det ville give :) Og eftersom økonomien ikke er der til at flytte i noget større så længe jeg stadig læser (hvilket er 3 år) er det jo med at få det bedste ud af hvad vi har :) Så nu må vi bare se hvor langt tid der går før vi er færdige... Hold op jeg glæder mig til det i hvert fald :)

Håber nogle af jer havde overskud til at læse med hele vejen :)

9 kommentarer:

 1. Lyder som et meget spændende projekt - glæder mig til at følge det :-) Kan jo være jeg kan få nogle ideer, da jeg kun alt for godt kender til det med at for lidt plads, giver rod... eller at det ligne rod, for alt kan bare ikke have en plads...

  SvarSlet
  Svar
  1. skal da nok prøve at komme med fif både til hvad man skal og ikke skal ;) i aften er der blevet ryddet ud i bøger og gammelt/outdated legetøj hos ungerne. og hold da op der er røget meget til genbrug og også en bunke til skrald :)

   Slet
 2. Det lyder som et rigtig spændende projekt!
  Det vil jeg glæde mig til at følge med i.

  SvarSlet
  Svar
  1. dejligt. vil prøve at få lavet lidt indlægs undervejs :)

   Slet
 3. Det er da et super fedt og spændende projekt. Jeg glæder mig til at følge med! Vi bor 4 mennesker i en mellemstor lejlighed, men da både manden og jeg har arvestykker, der skal indgå i indretningen af et fremtidigt hus, kender vi kun alt for godt det med at have ALT for mange ting. Vi har som løsning lejet et depotrum, men det koster jo også. Tager i hvert fald hatten af for jeres beslutning!

  God aften,
  Sidsel.

  SvarSlet
 4. tak for hatten :D ja depotrummet er nok for dyrt på su for os ;) men kan godt forstå det når man har mange arvestykker. dem har vi desværre ikke mange af. synes ellers der er mange flotte gamle møbler - også når man moderniserer dem med fx maling eller tapet. men vi har da planer om at kigge på lidt loppemarkeder til sommer om der skulle være noget guld fx et nyt stort spisebord vi kunne male :)

  SvarSlet
 5. Sikke et fedt projekt, jeg bliver helt forpustet. Jeg er vild med ideen med en lille stue med tv og det store rum til bare at være sammen uden at blive forstyrret af tv'et.
  Sengen er godt nok smart. Jeg glæder mig meget til at følge med.

  SvarSlet
  Svar
  1. glæder mig godt nok også selv til at se hvordan og hvorledes det hele lader sig gøre. men ja tror det bliver skønt at tv'et ligesom er 'pakket væk' om dagen :)

   Slet
 6. Det lyder som noget af en mundfuld :-) Men MEGET spændende projekt. Den der seng... det er lidt sjovt, for sådan en ønskede jeg mig for vildt i mine unge dage - sådan lidt i stil med Dirch Passers i Støv på hjernen ;o) Jeg glæder mig til at se hvordan I får den kringlet. Held og lykke med projekterne :-) Hilsen Charlotte

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så hold dig endelig ikke tilbage :) Gode ideer, konstruktiv kritik eller bare en lille hilsen er altid velkomne :) Og hav altid en fortsat dejlig dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...