Image Map

29.09.2013

Vi skal bakke hinanden mere op! - Lets back up each other


^^ illustrerer vist meget godt stemningen i blogland efter instagram kom til..

.. ahh måske ikke helt, men overdrivelse fremmer forståelsen.

Indlægget her kommer efter en af mine yndlingsbloggere i dag valgte at takke farvel til bloggen for at holde pause på ubestemt tid - hun har som så mange andre oplevet et stort fald i kommentarer på sine indlæg. 
Det er formentlig en af konsekvenserne af Instagram som har slugt en stor del af bloggeres publikum.
I hvert fald er det blevet normen at kigge forbi uden at smide en kommentar - selv når man synes noget var sjovt eller spændende. 

Jeg kender udmærket tendensen fra mig selv, selvom jeg er begyndt at tænke mere over det, da jeg oplever stilstand både her på min egen blog, men også rundt omkring hos mange af jer andre. Der bliver længere imellem indlæggene og lysten til at blogge daler. Virkelig ærgerligt - for jeg elsker det frirum det er at blogge og at følge med hos alle jer andre!

Hvis du stadig læser med så vil jeg selvfølgelig bare opfordre til at du husker at kigge forbi de bloggere du er glad for at læse med hos og at du lægger en kommentar når du gør. For ellers tror jeg vi kan takke vores egne travle hverdag for at tage dette skønne sted fra os inden længe og det ville være synd og skam!

Bak din medblogger op så gør h*n det samme for dig :)

...

I think the last couple of months have been a little on the slow side. I have not been as engaged as normal and I experience the same on other blogs. I think our main 'enemy' here has been Instagram, it is so easy, but I think it lacks a lot, that you can only get by following along on someones blog.

My plan is to become much better at leaving a comment whenever i visit a blog and I hope you will do the same. I love following all of you and it would be a shame if this 'went out of fashion' because we did not take a little time to engage. One of the best part s in this 'world' is the relations you get over time :)

I love whenever you comment, thank you! It's gold!26 kommentarer:

 1. Jeg kan så godt følge dig! Jeg har netop selv besluttet at nu vil jeg gøre mere ud af bloggen. Jeg bruger selv Instagram rigtig meget og det er bare brand ærgerligt blogland lige så stille siver ud.
  Tak for dine kommentarer! De betyder mere end du aner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er selv en af dem med en gammeldags telefon så har slet ikke muligheden for instagram, men ville nu stadig gerne bruge det. Tror bare man skal huske så både at gøre noget på egen blog og følge med i de andres, for de er alligeevl mere 'hjertebørnene' end et ig billede er :)
   og i lige måde - det er fantastisk at få feedback på det man deler herinde!

   Slet
 2. Jeg kan kun give dig ret. Ig tager nok mange fra blogland. Selv er jeg rimelig ny i blogland set på den måde at min blog har jeg haft i noget tid men det er først i år jeg er blevet mere aktiv på den. Jeg er selv lige kommet på ig og kan godt mærke at det er en hurtig løsning at ligge et billede op og en lille smule tekst. Må så dertil sige at jeg nyder at læse med ude i blogland og skal bestmt blive bedre til det med kommentarer...... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg havde også selv min blog længe inden jeg rigtig blev aktiv og føler stadig at jeg har lang vej igen, men man lærer hen ad vejen :) dejligt at en 'opsang' kan gøre lidt gavn så vi kan blive ved med at holde liv i blogland :)

   Slet
 3. :o) Ja kommentarerne er dalet efter Bloglovin kom til og Instagram. jeg har tit problemer med at lave kommentarer via min tlf.. men jeg prøver at lave kommentarerne når jeg kommer hjem til computeren..

  men god opfordring.. for vi kan alle godt lide respons.. Rigtig god dag til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. du har nok ret - Bloglovin har selvfølgelig også skylden til dels. (hvis vi skal se bort fra os selv i sidste ende ;)) Har nok ikke tænkt over det da jeg altid er på pc da min tlf er en af de der gamle slags der kun kan ringe og skrive haha :)
   god dag til dig også :)

   Slet
 4. Hvor er det bare ærgerligt hvis ig stjæler alle de gode indlæg der ellers er i blogland. Jeg er også selv ret ny i blogland... Eller min blog har lagt stille i en periode, så nu er jeg lige startet på en frisk. Men jeg kan godt mærke at der er mere stille end der var før. Jeg bruger også selv ig, en synes nu ikke det kan det samme som ens blog, men det er da en hurtig måde lige at dele et billede. Men lad os nu bakke hinanden op og holde liv i de gode blogs :D

  SvarSlet
  Svar
  1. nej lad os satse på at kvalitet vinder over det nemme ved ig og dermed kvantitet ;)

   Slet
 5. Spændende diskussion. Jeg har netop købt Julia Lahmes nye bog om blogging. Her skriver hun netop også omkring blogmediets fordele, at man kan kommunikere med sine læsere. Det vil da være ærgerligt, hvis man ikke benytter sig af muligheden. Som en skriver ovenfor, så er det ikke altid let, hvis man læser med på telefonen. Hm - jeg har i hvert tilfælde tænkt mig at bakke op om dit opråb og lægge flere kommentarer. Jeg kan nok ikke sige mig fri for mange gange bare at kigge forbi uden :-) God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt du skriver det for jeg har ellers hørt fra mange at de oplever mere tovejs kommunikation på IG end på bloggen hvor det er mere envejs. Men muligheden er her jo så den skal vi helt sikkert benytte - jeg prøver også altid at svare på de kommentarer folk lægger, for det er rart at vide at man ikke bare skriver uden grund om man så må sige. Btw en bog jeg også skal have kigget lidt på, godt du mindede mig om det ;)

   Slet
 6. Uh ja det er et emne der florerer rundt i blogland i øjeblikket. Jeg er selv ikke på Instagram og har aldrig set hvordan det fungerer. Årsagen er, at jeg synes der er nok i den virtuelle verden der har min opmærksomhed. :-) Blogland, facebook, pinterest og så selvfølgelig mailen. Derfor har jeg valgt at takke nej til yderligere 'tids-tyveri'. :-) Jeg prøver også at lægge kommentarer så ofte som tiden er der, for man ved jo hvor glad man selv bliver. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. lige netop :) Det må være noget i stil med det gode gamle ordsprog om at man skal behandle andre som man ønsker de behandler en ;)

   Slet
 7. jeg ser desværre tit at visse blogger skriver på de samme blogge år efter år de går ikke ud og finder nye blogge og de klager over de ikke får kommentar ,men ligger de selv nogle på andre blogge for det går begge veje ... hende er tager en pause ligger ikke mange kommentar mange steder ikke at jeg skal blande mig i det ,men vil du "ses" så er det på med løbe skoene og være aktiv på andre blogge for som sagt går det begge veje ... og det er meget vigtige at kommunikere med sine læser og jeg oplevet tit at ligge en kommentar som aldrig bliver besvaret det får mig ikke til at komme tilbage på den blog ...

  SvarSlet
  Svar
  1. det har du selvfølgelig ret i - alle skal bidrage i denne forbindelse :)

   Slet
 8. Hmm - Nu har min blog aldrig været en af dem der er blevet kommenteret meget på - Så jeg mærker det ikke så meget, og jeg kan jo se at besøgstallet ikke er faldet...
  Men for mit vedkommende handler det tit om at jeg ikke kan komme til at lægge kommentarer fra min telefon på de forskellige blogs, og jeg glemmer tit at gøre det senere når jeg endelig er ved en computer...

  SvarSlet
  Svar
  1. tror også smartphones og deres besværligheder har en stor del af skylden her - jeg tjekker altid blogs på pc'en. både fordi jeg her har bedre tid til at lægge en kommentar, men jeg synes også mediet er meget bedre da man kan se de flotte billeder ordentligt :) Det er nok noget med at komme ind i en god vane der skal til :)

   Slet
 9. Kan fornemme at det er en "diskussion" der kører rundt omkring. Oplever tit at det er "gamle" bloggere der laver indlæg om tidernes forandring og at de ikke længere modtager de samme kommentarer. Som ny blogger synes jeg det er lidt svært, for de har f.eks sjældent været på min blog og kommenteret, eller svaret på de kommentarer jeg har lagt på deres. Det kan selvfølgelig være fordi min blog er kedelig eller amatør agtig. Who knows? Kan i hvertfalde konstaterer at de fleste af mine læsere er nyere bloggere som mig selv. Nogle blogs har også ændret indhold, i takt med at deres antal af læsere af steget, er andelen af give-aways og sponsorerede indlæg også. -Så det man startede med at følge er væk. Åhh, det er et svært pip, som jeg nu kan gemme her i en kommentar, på en dejlig blog.
  KH Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Først og fremmest tak for rosen :)
   Jeg er vist ikke gammel nok i gårde til at have oplevet de tidlige blog-dage og har egentlig heller aldrig modtaget sønderligt mange kommentarer på min blog - men det betyder ikke at jeg ikke savner dem. Jeg synes det er rigtig skønt når folk ligger en kommentar, om den er lille eller stor. Ja det er vel lidt egoistisk, men hvem elsker ikke at få anerkendelse af deres 'arbejde'? Jeg håber i hvert fald at der kan komme mere gang i blogland end der er for tiden, om det skal være som i gamle dage eller bare fordi det er lidt fedt at vi 'snakker' sammen herinde - det er nok et fedt. Men ja man skal tænke sig om ift eventuelle sponsorater så man ikke reklamerer for reklamens skyld men fordi man rent faktisk synes om produktet. De bedste blogs er dem med liv og sjæl bag det har du fuldstændig ret i! :)

   Slet
 10. jeg har også haft bemærket det på min blog men har også bemærket på mig selv at i en travl hverdag så er IG bare meget nemt og hurtigt, men det kan langt fra erstatte bloggen. Jeg selv har valgt at sætte min blog noget højere op igen men også sætte mine forventninger til mig selv ang indlæg men også kommentar. Ang indlæg ja så kommer der et indlæg når der er noget at skrive om. Og ja så forsøger jeg at finde MIG i min skrivestil osv så folk som kender mig vil kunne sige Ja selvfølgelig er det Dina der skriver der.

  Ang kommentar så har jeg bare sat min forventning heeeelt ned. Jeg er en lille blog uden mange læsere og det bevirker også der kan være langt i mellem mine kommentar så jeg nyder hver og en. :)

  SvarSlet
 11. Interessant indlæg. Jeg kan sagtens se at der er kommet lidt længere imellem kommentarerne og jeg kan ikke engang se et mønster - i starten tænkte jeg at det måtte være fordi at det jeg bloggede om var kedeligt, men den tanke er jeg gået bort fra, da jeg kan se det er meget forskelligt hvad der får folk til at lægge en kommentar. Jeg synes dog også at det er blevet bedre mht. at folk kommenterer eller også er det bare fordi jeg generelt er meget glad for de kommentarer jeg får - jeg ved det faktisk ikke. Jeg forsøger stadig at nå rundt på blogs et par gange om ugen og jeg kommenterer også jævnligt, men selvfølgelig kan det ikke blive til lige så meget som da jeg havde barsel. Men jeg kommenterer f.eks. sjældent på de blogs jeg følger via bloglovin, da det ikke fungerer optimalt for mig, så de bloggere der insisterede på at man ikke kunne følge dem via google friend connect længere bliver på den konto straffede:-(
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 12. Jeg merker det du beskriver. Jeg fortsetter hvertfall å blogge. Håper du også fortsetter. Det er jo så hyggelig å følge med alle bloggsøstrene mine rundt om :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker at læse med hos I andre og også at blogge selv så jeg er slet ikke tæt på at stoppe ;) Men kan stadig mærke at det øger lysten betydeligt når man får respons på sine indlæg. Tror bare mange af os, inklusiv mig selv, skal være bedre til at støtte op om blogland så det ikke forsvinder

   Slet
 13. Det er så rammende det du skriver. Det føles ret meget op ad bakke på bloggen for tiden. Men jeg håber det hjælper når der kommer lidt opmærksomhed på problemet.

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så hold dig endelig ikke tilbage :) Gode ideer, konstruktiv kritik eller bare en lille hilsen er altid velkomne :) Og hav altid en fortsat dejlig dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...