Image Map

02.07.2013

Maleguide


Efter indlægget igår med de to Tripp Trapp stole var der en sød kommentator der spurgte om ikke jeg ville lave en lille step-by-step guide til hvad jeg havde gjort ifb. at male dem - og den kommer hermed :)

Første skridt er selvfølgelig indkøb af udstyr. Du skal bruge en god pensel som ikke taber hårene hele tiden. Hvis din stol eller andet du vil male ikke er malet i forvejen skal du bruge et fint sandpapir, en grunder og den træfarve du ønsker at bruge. Er din stol eller andet allerede malet skal du i stedet bruge grundrens samt den træfarve du ønsker at benytte. Vi har brugt sadolind træ- og metalmaling glans 70

Den ikke i forvejen malede ting:


Skil møblet ad hvis muligt og slib det let med sandpapiret. Det er kun en let overfladeslibning så malingen fæstner bedre. Tør af med en fugtig klud så der ikke sidder støv på når du skal i gang med at male.


Herefter skal alle dele grundes (se bort fra det gule i forgrunden). Det gør du kun en gang.
Vi brugte denne:
Husk at overholde hærde/tørretiderne. Efter grunderen er tør skal stolen males, hvor mange gange afhænger af hvor godt den dækker. Vores grønne stol blev malet to gange hvorimod den gule var nødt til at få tre lag for at dække ordentligt. Brug en træmaling med høj glans da den så holder bedre i forbindelse med at skulle holdes ren/kunne tørres af ofte.

Den i forvejen malede ting:


Vask den af i grundrens - eksempelvis denne:Kort efter kan møblet males og igen afhænger det af farven fra før samt den valgte farve hvor mange gange der skal til før den dækker


Bordet krævede to lag...


... hvorimod vuggen her krævede fire

Håber det giver mening:) 
Og god fornøjelse2 kommentarer:

 1. Tak! :)
  Vores er lakerede.. vist nok et ret tykt lag! skal de så behandles som malede eller umalede?
  Og ift de forskellige dele.. der er vel ikke andet at gøre end at tage den ene side først...vente.. og så den anden side? Eller kunne man komme nemmere om ved det, ved bare at tage trinene og bøjlen af og ellers lade "stellet" stå og male det sådan?

  SvarSlet
  Svar
  1. altså jeg er ingen ekspert så tør ikke udtale mig med sikkerhed. nogle mener det er nok med bare en høj glans men kender andre der sværger til at give et par gange lak efterfølgende for holdbarhedens skyld, men tror det er en smagssag mere end én korrekt metode. vi har ikke lakeret og det fungerer fint so far :) vi har skilt dem helt ad og taget en side af gangen, men tørretiden er kun ca 2-3 timer før man kan vende og male den anden side. til gengæld er hærdetiden før man kan male over igen 16-24 timer så derfor tager det nogle dage. Håber det gav svar ellers spørg endelig igen :) om man kan lade den stå delvist samlet har jeg forresten ikke testet, men måske.. der må jeg være dig svar skyldig

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så hold dig endelig ikke tilbage :) Gode ideer, konstruktiv kritik eller bare en lille hilsen er altid velkomne :) Og hav altid en fortsat dejlig dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...