Image Map

16.10.2012

Blog-træf i Århus



lørdag d. 2. februar 2013
fra kl 9.30 til sidst på eftermiddagen (eller så længe man har lyst) holder Laralil
blog-træf :)

se mere her :)


Inspiration til pakkekalender (1)

Jeg laver pakkekalender hvert eneste år, både til mine to tøser og til husbonden :) Jeg elsker at gå og sysle med det og det er vist ligeså meget for min skyld som for deres :D

I år skal der igen laves tre pakkekalendre og jeg tænkte jeg ville lave tre meget forskellige og dele dem herinde til inspiration :)

Den første er hermed færdig og mangler bare at blive hængt op, men det må jo vente til december ;)


Her er de ting jeg brugte til formålet :) 4 slags gavepapir, små manillamærker der passede til i farverne, 4 slags matchende bånd og ditto tusser. Næsten det hele er fra Søstrene Grene. 

 

Jeg pakkede de 24 gaver ind 'ligeligt' dvs 6 i hver slags papir. De manillamærker jeg havde liggende i forvejen blev matchet så godt som muligt, de lilla måtte nøjes med blå farver. Der var 6 forskellige slags manillamærker der blev fordelt med to til hver gavepapirsfarve


På manillamærkernes bagside skrev jeg så tallene, igen i matchende farver selvfølgelig ;)





De to resterende kaldendre kommer på så snart de er klar

God fornøjelse :)

14.10.2012

Funnel cake fiasko

Jeg elsker de der skønne churros man kan købe i boderne til jul, i tivoli og den slags. Så da jeg stødte på denne opskrift på funnel cake som skulle minde rigtig meget om churros var jeg jo solgt. Jeg fik lavet nogle men må indrømme at jeg synes de blev drønkedelige. De blev ikke ordentlige sprøde og gav jeg dem længere blev de for brankede. Så det må vist kaldes en fiasko i denne omgang. Jeg må på den igen i morgen, da jeg stadig har halvdelen af dejen tilbage og se om det hjælper at være mere frisk og mindre lækkersulten ;)

Her er resultatet i hvert fald :)




08.10.2012

Teaser på sjal

Jeg er igang med projekt 'hækle et sjal'


opskriften er fra Drops design som har rigtig mange lækre gratis opskrifter både til voksne og børn :) Kan kun anbefale siden. Det er også der jeg fandt opskriften på min datters skønne babytæppe

Mere specifikt skal det ende ud i dette, men som i kan se er der lang vej igen ;)

Bloggens første give-away- SLUT

Så blev det tid til en give-away her fra KrEa-KaOs. Vinderen findes når bloggen når 50 faste læsere.


Vinderen får en lækker bog med masser af skønne opskrifter på små fine kager af alskens slags, to søde cupcake magneter og en lille pakke kageservietter med fine macarones på :)

For at deltage skal du:

1 lod = en kommentar + fast læser
3 lodder = en kommentar + fast læser + lave indlæg på egen blog om min give-away (benyt gerne billedet)

Husk at skrive din mailadresse i kommentaren så jeg kan kontakte dig hvis du vinder :)

(Obs. sender kun i Danmark)

07.10.2012

Lækker æbletærte

Var på tur med ungerne og vi fik plukket nogle æbler og et mindre udvalg skulle selvfølgelig gå til en kage :)

Jeg havde lidt dej til overs i fryseren fra jordbærtærten - opskriften på en helt almindelig mørdej kan også benyttes

Vi brugte ca. 9 små æbler, svarer nok til en 4-5 æbler af supermarkeds-størrelse.


Vi blandede lidt kanelsukker til at drysse over de skrællede og udskårne æbler


Der var nok dej tilovers til at vi kunne lave et låg, bruger du ovenstående mørdejsopskrift skal du nok lave lidt ekstra. Drys også lidt almindelig sukker ovenpå låget 


Så er der serveret :)







Mørdej - Tart dough (dessert)

Ingredienser:

200 g mel
100 g smør
1 æg
2 tsk sukker

Fremgangsmåde:

Mel og smør smuldres sammen. Æg og sukker hældes i og dejen røres sammen. Stilles herefter på køl ca ½ time inden den rulles ud.

...

Ingredients:

200 grams all purpose flour
100 grams butter
1 egg
2 tsp sugar

Mix flour and butter. Pour in sugar and eggs and mix together. Refrigirate for 30 minutes before it is rolled out

12.08.2012

Nyt betræk

Vi havde fået en brugt skumstol i gave som er blevet vældig populær herhjemme. Den trængte dog til nyt betræk og sammen med min store pige fik jeg valgt det nye stof.

Her er først den gamle udgave med mine to skønne tøser i


En rigtig prinsessestol med blonder og billeder fra Disney (lidt for tøset til moren ;))

Og her den nye udgave


Der var lidt skønhedsfejl hist og her men tøserne er tilfredse og det er jeg også med tanke på det er første gang jeg prøver det :)

Jeg gemte lynlåsen fra det gamle betræk og det fungerede super og var en god måde at spare lidt på 


Jordbærtærte med pistaciemazarin - Strawberry tart with pistachios



Jordbærtærte med pistaciemazarin
nok til 10

Dej:
120g smør
70g flormelis
30g mandelmel
1 æg
korn fra ½ vanillestang
235 g hvedemel
1 tsk salt

Bland smør, flormelis, mandelmel, æg, vanille og 120 g af din hvedemel i en skål. Tilsæt salt og resten af melet. Saml dejen. Rul den ud mellem to ark bagepapir og put det i køleskabet i en times tid.

Fyld:
250 g rørsukker
240 g blødt smør
korn gra ½ vanillestang
165 g mandelmel
75 g usaltede pistacienødder
3 æg
en knivspids salt
10 g hvedemel

Tag dejen ud af køleskabet mens du laver fyldet.

Pisk sukker, smør og vanille. Tilsæt mandelmel. Hak eller blend dine pistacienødder og tilsæt dem. Tilsæt æg et ad gangen. Tilsæt salt og si hvedemelet i.

Fyld din tærteform med dejen (eller flere små). Tilsæt fyldet og bag i 40-45 minutter ved 190 C. Den er færdig når dejen begynder at blive brun. Lad den køle af på en rist

Pynt:
200 g mørk chokolade
2 bakker jordbær
½ glas ribsgele
grofthakkede usaltede pistacienødder

Smelt chokoladen og smør det ud over hele toppen af kagen. Dekorer med halverede jordbær. Lun din ribsgele i en gryde til den er flydende. Smør det på jordbærrene med en pensel. Drys med hakkede pistacienødder.

...

Strawberry tart with pistachios
enough for 10 people

Crust:
120 g soft butter
70 g icing sugar
30 g almond flour
1 egg
½ the seeds from a vanilla bean
235 g all purpose flour
1 tsp salt

Put butter, icing sugar, almond flour, egg, vanilla seeds and 120 g of you flour all purpose flour in a bowl and mix it. Add salt and the rest of the all purpose flour. Gather the dough. Roll it out between two cookie sheets. Put it in the fridge for about an hour.

Filling:
250 g cane sugar
240 g soft butter
½ the seeds from a vanilla bean
165 g almond flour
75 g unsalted pistachios
3 eggs
A pinch of salt
10 g all purpose flour

Take the dough out of the fridge while you make the filling

Whip  sugar, butter and vanilla seeds. Add almond flour. Blend or chop the pistachios very finely and add them to the buttermix. Add the eggs one at a time. Add salt and sift your flour before adding.

Fit your dough into your tart pan (or several smaller ones). Pour in your filling and bake it at 190 C (374 F) for about 40-45 minutes. It is finished when the edge of the crust is getting brown. Let it cool of on a wire rack.

Decoration:
200 g of dark chocolate

2 trays of strawberries
½ glass of fruit jelly 
rougly chopped unsalted pistachios

Melt your chocolate and smear it out on top of your cake. Decorate with strawberries cut in two. Put your fruit gelly in a pot and heat it up a little bit until it is liquid. Brush it on the strawberries with your pastry brush. Chop your pistachios and sprinkle them on top.


Bon Appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...