18.11.2012

Tutorial: Iglo kage - Tutorial: Igloo cake


Hvordan du laver en iglo kage - How to make an igloo cake


Find en skål der passer i størrelsen

...

Find a bowl in the size you want the cake to be


Jeg synes det er nemmest at fore skålen med kage sådan at cremen ikke kan ses når du smører den op senere. Jeg starter med at lægge en cirkel som dækker lidt mere end bunden/lidt op af siderne


For kanten ved at skære stykker af dine kagebunde så de passer til skålen

...

Fill the bottom and sides of the bowl with cake



Lav skiftevis lag af mousse og kagebund

...

Put in you filling and top with cake


Fortsæt til skålen er fyldt (eller fyldt så meget som du vil have det, hvis kagen skal være mindre men skålen har den rigtige form)
Film skålen og sæt på køl lidt så den kan samle sig lidt inden opsmøringen.

...

continue until the bowl is full, end with cake


Til indgangen skar jeg fire små kagefirkanter ud og lagde ovenpå hinanden

...

cut out a few retangular pieces of cake - these will become the entrance of the igloo



Jeg skar firkanterne lidt til så de passede til igloens skrå væk og så de fik den klassiske runding foroven - fejl kan nemt rettes ved opsmøringen

...

Put them next to your 'bowl-cake' that you have turned out of the bowl after a couple of hours in the fridge
with a knife you can round the top a little bit


Jeg smører altid kager op af 2 gange, først en hurtig coating der dækker hele overfladen

...

Crumb coat your cake and put it in the fridge for half an hour


og derefter en finpudsning hvor du glatter overfladen samt retter evt fejl fra første lag

...

This time you can smooth it and correct small mistakes


Nu er du klar til at overtrække :)

Tutorials til figurerne på kagen finder du her:

Samme fremgangsmåde (delen med skålen) kan du bruge til et hav af andre kager, kun fantasien sætter grænser :) Fx har jeg lavet denne kage efter samme princip

...

Done - it is ready for covering with fondant.

Tutorials for the figurines you can find here:
Pingu
Pinga
Seal

This method for cakes I've used before and the sky is the limit - you can make a lot of different cakes with this 'bowl-method' :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så hold dig endelig ikke tilbage :) Gode ideer, konstruktiv kritik eller bare en lille hilsen er altid velkomne :) Og hav altid en fortsat dejlig dag :)