Jordbærtærte med pistaciemazarin
nok til 10
Dej:
120g smør
70g flormelis
30g mandelmel
1 æg
korn fra ½ vanillestang
235 g hvedemel
1 tsk salt
Bland smør, flormelis, mandelmel, æg, vanille og 120 g af din hvedemel i en skål. Tilsæt salt og resten af melet. Saml dejen. Rul den ud mellem to ark bagepapir og put det i køleskabet i en times tid.
Fyld:
250 g rørsukker
240 g blødt smør
korn gra ½ vanillestang
165 g mandelmel
75 g usaltede pistacienødder
3 æg
en knivspids salt
10 g hvedemel
Tag dejen ud af køleskabet mens du laver fyldet.
Pisk sukker, smør og vanille. Tilsæt mandelmel. Hak eller blend dine pistacienødder og tilsæt dem. Tilsæt æg et ad gangen. Tilsæt salt og si hvedemelet i.
Fyld din tærteform med dejen (eller flere små). Tilsæt fyldet og bag i 40-45 minutter ved 190 C. Den er færdig når dejen begynder at blive brun. Lad den køle af på en rist
Pynt:
200 g mørk chokolade
2 bakker jordbær
½ glas ribsgele
grofthakkede usaltede pistacienødder
Smelt chokoladen og smør det ud over hele toppen af kagen. Dekorer med halverede jordbær. Lun din ribsgele i en gryde til den er flydende. Smør det på jordbærrene med en pensel. Drys med hakkede pistacienødder.
...
Strawberry tart with pistachios
enough for 10 people
Crust:
120 g soft butter
70 g icing sugar
30 g almond flour
1 egg
½ the seeds from a vanilla bean
235 g all purpose flour
1 tsp salt
Put butter, icing sugar, almond flour, egg, vanilla seeds and 120 g of you flour all purpose flour in a bowl and mix it. Add salt and the rest of the all purpose flour. Gather the dough. Roll it out between two cookie sheets. Put it in the fridge for about an hour.
Filling:
250 g cane sugar
240 g soft butter
½ the seeds from a vanilla bean
165 g almond flour
75 g unsalted pistachios
3 eggs
A pinch of salt
10 g all purpose flour
Take the dough out of the fridge while you make the filling
Whip sugar, butter and vanilla seeds. Add almond flour. Blend or chop the pistachios very finely and add them to the buttermix. Add the eggs one at a time. Add salt and sift your flour before adding.
Fit your dough into your tart pan (or several smaller ones). Pour in your filling and bake it at 190 C (374 F) for about 40-45 minutes. It is finished when the edge of the crust is getting brown. Let it cool of on a wire rack.
Decoration:
200 g of dark chocolate
2 trays of strawberries
½ glass of fruit jelly
rougly chopped unsalted pistachios
Melt your chocolate and smear it out on top of your cake. Decorate with strawberries cut in two. Put your fruit gelly in a pot and heat it up a little bit until it is liquid. Brush it on the strawberries with your pastry brush. Chop your pistachios and sprinkle them on top.
Bon Appetit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så hold dig endelig ikke tilbage :) Gode ideer, konstruktiv kritik eller bare en lille hilsen er altid velkomne :) Og hav altid en fortsat dejlig dag :)