Image Map

29.05.2014

Grønne shorts - Green shorts


Endnu et par sailor shorts er kørt gennem maskinen, så nu er Elva lidt mere sommerklar. Det er jo også perfekt, sådan som vejret arter sig pænt for tiden :)

...

Another pair of sailor shorts has come to life, which means Elva is a little bit closer to being ready for summer. Which is perfect now the weather is so hot these days :)


Mønstret er det samme som sidst - nemlig Peek-a-Boo Pattern Shops mønster Sailor Shorts. Er ret vild med snyde-detaljen der får det til at ligne at de bliver knappet på, men heldigvis for det bare er snyd. Jeg elsker nemlig når tøjet er nemt for pigerne at tage af og på selv ;)

...

The pattern is the same as last time - Peek-a-Boo Pattern Shop's Sailor shorts. I love the cheat closure, it look like it buttons up when really it doesn't. I love elastic waistbands since it means it is easy for my girls to put on and take off their own clothes.


Der er god bevægelighed i dem, hvilket også er et must da de jo fiser rundt i cirkler i den her alder ;) Synes du dog de ser lidt store ud så har du dog ret, elastikken blev nemlig lige et par centimeter for lang så de hænger lidt, det skal vist lige rettes ;)

...

They have good room for movement, which is also great for this age, since they can't stand still for two seconds. If you think they look slightly large you are right. I cut the elastic a bit long which means they are a little droopy - I need to fix that soon.


Det skønne stof er fra Stof og Stil og det samme er knapperne. Det passer med man lige præcis kan få en str 2 år ud af ½ meter og det er jo dejligt billigt :)

...

The fabric is from a local store and the same with the buttons. These are a size 2 and i only needed ½ meter for this :)


Håber i nyder solen lige så meget som os :)

...

I hop you enjoy the sun as much as us :)

27.05.2014

Tirsdagstip - tuesday tip



Denne uges tirsdagstip er til mor. Jeg har fundet en rigtig fin tutorial på en lidt anderledes nederdel som er relativt nem og hurtig at lave og som jo er perfekt til det sommervejr vi har herhjemme for tiden.
Jeg tror også den kunne være sjov at lave 'colorblocked', men det skal nok afprøves først før jeg ved om jeg har ret ;) Find DIY lige her hos Family Ever After

...

This weeks tuesday tip is for mum. I found a neat tutorial for a quirky skirt that is relatively easy to make and is perfect for summery days. I think a colorblocked edition could be cute too :) Find the tutorial right here at Family Ever After

25.05.2014

Lækre elastikker - Beautiful elastic


Jeg lovede jo at vende tilbage når/hvis jeg fandt et godt sted at købe gode brede elastikker i sjove farver til børnetøjsbrug. Og det har jeg så fundet nu. Udvalget er ikke kæmpe stort, men der er en del fine farver og rigtig mange skønne glitrende elastikker.

...

I promised to return with a post when/if I found a place to buy good, wide elasticbands i fun colors for kids clothing. And I have found the place. The selection is not the biggest, but they have some cute colors and I love the sparkly ones a lot.


Ovenfor ser du de elastikker jeg købte. De kommer fra etsy shoppen Strapcrafts. Man skal dog være opmærksom på at sælger er fra Hongkong og at det er smartest at købe for max 80kr ad gangen hvis man ikke vil risikere at blive snuppet i tolden. Det tog et par uger ca før elastikkerne lå i min postkasse. Jeg kommer helt sikkert til at købe derfra igen når de første fem her er brugt.

...

This picture shows the five I bought. They are from the etsy shop Strapcrafts. It took a couple of weeks before it landed in my mailbox. I will definitely buy some more when I run out :)


Jeg har indtil videre kun fået brugt en enkelt, men to mere ligger klippet og klar til at blive brugt på endnu to nederdele.

Håber i kan bruge tippet :)

...

So far I've only used the silver one, but two more are cut and ready to be sewn onto two other skirts.

Hope the tip is useful :)

22.05.2014

Første cirkelnederdel - First circleskirt


Jeg har syet min første cirkelnederdel nogensinde - og jeg elsker den!!

...

I have made my first circle skirt ever - and I love it!!


Mønsteret er 'self-drafted' med hjælp fra denne super smarte nederdels-beregner. Den gør det SÅ nemt at lave dem i perfekt størrelse!

...

The pattern is self-drafted with the help of this page, it helps you make the perfect pattern by entering your measurements. It is in danish, but I will add a tutorial for a circle skirt another day, and this might be useful then. (I will translate it for you) :)


Den er fantastisk at danse i og jeg er sikker på den bliver meget populær. Der er også klippet til to mere allerede, de skal bare lige syes sammen.

...

It is fantastic for dancing, and I am sure it will become very popular. I already have two more cut out.


Stoffet er retrostof, oprindeligt købt hos Bloomerskids. Jeg elsker det store print og de fantastiske farver. Jeg har heldigvis masser af dette stof tilbage så mon ikke der bliver lavet mere med det over de næste år ;)

...

The fabric is retro fabric, originally bought at bloomerskids. I love the big print and the beautiful colors. Luckily I have loads of it still. 



Den er super komfortabel, og jeg tror der bliver lavet mange flere nederdele over årene.

...

It is very comfortable, and I am sure I will make many more over the years.


På bagsiden har jeg sat et lille mærke for at gøre det nemt at se hvad der er for og bag når de selv tager tøj på :) Desuden pynter det da meget godt, ik? :)

...

In the back I added a tag to make it easier to see which way to put it on - also it looks kinda good, right? :)


Har du bemærket den skønne sølvfarvede elastik? Jeg lavede for lidt tid tilbage et indlæg hvor jeg søgte sjove elastikker til netop nederdele, og jeg har siden fundet en rigtig fin lille etsybutik med nogle lækre elastikker med glimmer i flere forskellige farver. Det kommer der mere info om i et indlæg en anden dag, så hold øje. Der viser jeg de andre jeg også har købt i første omgang.

...

Have you noticed the silver elastic? A while ago i made a post where i wanted links for good places to buy cute, fun elastic. Since then I have found an Etsy shop that sells exactly what I wanted, glittery elastic in different colorss. I will make a post about this so keep an eye out if you are interested :)

20.05.2014

Tirsdagstip - Tuesday tip

Such a fun idea- plantable felt garden box

Denne uges tip er en indendørs have til børneværelset - en super fed ide som jeg ikke er stødt på før - og så er den endda rimelige nem at gå til. Det hele er syet i filt og delene kan skilles ad, eksempelvis kan det grønne på jordbærrene tages af (sat på med velcro) ligesom hvis det var i virkeligheden. Og så er det jo også kun fantasien der sætter grænser for hvad der skal kunne plantes i den lille kasse. I kan finde DIY på det hele på bloggen A beautiful mess

...

This weeks tip is an indoor garden for the kids - an awesome idea I haven't seen anywhere else, and it is even relatively easy to make. It is made of felt and a cardboard box. The sky is the limit when planning which vegetables and fruits should be planted in the little garden. There is a tutorial for the whole thing on the blog A beautiful mess

19.05.2014

Grand slam bluse - Grand slam tee



Jeg ved godt jeg påstår det kun er sommertøj i sybunken men jeg fandt altså noget virkelig skønt stof som jeg havde lyst til at bruge med et nyt mønster - så det blev altså til en enkelt langærmet bluse også ;)

...

I know I have been saying I only have summer clothing on my list but I found some awesome fabric and had just bought a new pattern... and you know that can only mean one thing, i HAD to sew a longsleeved tee ;)


Jeg har været på udkig efter et godt og enkelt mønster til helt almindelige bluser i et stykke tid, men synes mange har et alt for løst 'cut', som ikke passer til slanke piger. Nu er det lykkedes og det er nok en af de hurtigste ting jeg har syet.

...

I have been on the lookout for a good pattern for regular t-shirts but have not found one that fits my slim girls, they are often to loosely cut. Now I found one and I think it is probably the fastest thing I have ever made!


Det er Peek-a-Boo Pattern Shops mønster - Grand Slam Tee and Dress. Der skal kun bruges 5 stofdele så det er virkelig hurtigt at få lavet en bunke, hvis der mangler i skabet. Desuden er der mulighed for at vælge både en slim og en almindelig (løs) udgave.

...

It is Peek-a-Boo Pattern Shops pattern - the Grand Slam Tee and Dress. You only need five fabric pieces, which means it is easy to sew a bunch. There are two options a slim and a regular, awesome.


Der er mulighed for både korte og lange ærmer og desuden følger der også en kjoleudgave md i mønsteret, så det er jo to for en pris - ikke dårligt!

...

You can choose between short or long sleeves and there is also a dresspattern included - two for one, not bad!


Bagstykket er en smule højere ved nakken end fortil men ellers er det næsten to ens stykker der skal klippes.

...

The back is cut slightly higher than the front, but it is almost two indentical pieces you need to cut.


Jeg har selv tilføjet rib ved ærmerne, da jeg synes det giver den et ekstra pift. Det er ganske simpelt. Ærmerne er dog blevet et par cm kortere end beregnet så det husker jeg lige næste gang..

...

I added some ribknit at the sleeves, i think it gives it that extra. It is very simple. I did make the sleeves a little too short though, won't happen again..


Det skønne forårsprint fandt jeg tilfældigt en dag jeg gik forbi Citystoffer, 20 kr for en meter. Hvor heldig kan man være?

...

The lovely print was found at a local store, only 20kr a yard (3,5 usd). Very lucky :)


mønsteret bliver et af dem jeg får brugt mange gange tror jeg, for der kommer jo aldrig en dag hvor en helt almindelig bluse ikke kan passe ind i garderoben :)

...

This pattern will definitely be used a lot - a regular shirt always fit into a wardrobe :)

contains affiliate links

17.05.2014

Nessies



Det er jo sommertøj der ligger i sybunken pt og det næste der stod for skud var kortærmede t-shirts, for det mangler nemlig i skabet.

...

It is all about summer clothes at the moment and we needed some t-shirts for the closet


Jeg har brugt et mønster fra en stor syblogger i det amerikanske - nemlig Craftiness is not optional. Hun har en af de mest inspirerende blogs og jeg elsker at følge med hos hende. Hun har også lavet nogle mønstre selv og et af dem har jeg brugt her - the Nessie top.

...

I used a new pattern from one of my favorite sewing bloggers: Craftiness is not optional. She has one of the most inspiring blogs I know! She made some patterns of her own and I used one of them here: the Nessie top


Den har let a-facon hvilket giver den en rigtig god bevægelighed. Ærmerne er her korte men der medfølger mønsterdele til både 3/4 og helt lange ærmer, så man får altså noget for pengene. Desuden er der mulighed for at lave colorblocking og peter pan krave.

...

It has a discrete A-shape which makes it easy to move around in. I chose the short sleeve option, but the pattern comes with 3/4 and long sleeve options too. Also it gives the possibility of colorblocking and a peter pan collar. So you get your money's worth.


Den er lidt længere bagtil end foran, og jeg synes det ser rigtig godt ud med den rundede bagside.

...

It is slightly longer in the back and I love that rounded shape


Stoffet jeg har købt er fra City stoffer, det ene en ganske tynd bomuld med det fineste prikmønster i en skøn koral farve.

...

The fabric is from a local store. One is a very thin cotton with the cutest dots in a beautiful coral


Det andet er et strikstof, også ganske tyndt, næsten gennemsigtigt. Det har mange flotte nuancer når man kommer tæt på og var perfekt til det her mønster

...

The other one is a thin knit, almost see through. It has a lot of pretty nuances when you get up close.


Modellen har rigtig god pasform men det er vigtigt at gå efter barnets mål som man også tydeligt kan se ud fra mine valgte størrelser:

...

It has a great fit but remember to go by measurements when choosing a size:


Jeg har syet Bjørks t-shirt i str 2 år men med forlængelse til str 5 år. (hun er en slank 4-årig)

...

Bjørks t-shirt is a size 2 but i lenghtened it to a size 5 (she is a slim 4 year old)


Elvas er syet i str 18mdr, men forlænget til str 2 år (hun er 2½)

...

Elvas is a size 18M and lengthened to a size 2 (she is 2½)
  

Der er rigtig god bevægelighed i dem og de ser virkelig behagelige ud at have på. Så klart et anbefalelsesværdigt mønster herfra! Det er nemlig første gang jeg har haft fingrene i et af hendes mønstre :) Mon ikke jeg skal have fat i hendes nyeste også - The lulu dress and top.

...

There is loads of room for movement and they look very comfortable. A big recommendation from me! It is my first time with one of her patterns but I am definitely tempted to buy her newest: the lulu dress and top.


Når enden er god er alting godt... er det ikke det man siger ;)
Håber i nyder det skønne vejr lige så meget som os.

...

I hope you enjoy your weekend too :)

13.05.2014

Tirsdagstip - Tuesday tip


Hanging Storage Baskets Tutorial by The Mother Huddle

Hvis der ikke allerede lå tusind andre ting i min 'ting-jeg-skal-sy' bunke ville disse måske lægge der for de er simpelthen så fine og man kan jo lave dem i præcis de stoffer man ønsker :) De er perfekte til børneværelset, men jeg synes også sagtens man kan bruge dem i resten af huset. Du finder en DIY her hos U Create

...

If I didn't already have A LOT of projects in my pile of 'must-be-sewn-soon' these could easily be in there. They are adorable and you can make them in whatever fabric you would like :) They are perfect for the kids room, but i think they could easily be made for other places in the house. The DIY is found right here at U Create

08.05.2014

Sailor shorts


Jeg er i fuld gang med sommergarderoben og har nu syet endnu et par shorts, denne gang til Elva.

...

I am on a roll with summer clothing and made another pair of shorts, this time for Elva


De sidder rigtig godt men de tager altså også lidt tid at lave. De er ikke som sådan svære at sy, men det er heller ikke et begynderprojekt. Mønsteret er Peek-A-Boo Pattern Shops, min mønster pusher. Elsker Amys PDF mønstre og de super gode samt enkle instruktioner. Det er mønsteret Sailor Shorts jeg har benyttet.

...

It is a really good fit, but hey do take some time to make, I must say. They are not really difficult, but i also wasn't a beginners pattern. The pattern is from Peek-A-Boo Pattern Shop, one of my favorite pattern shops. I love Amys PDF patterns - great and simple instructions! The pattern name is Sailor Shorts.


Der er elastik bagi, så de er super nemme at tage af og på for Elva selv, en stor fordel når man ikke længere bruger ble ;) I øvrigt en herlig ting at have to nu så store piger at bleer ikke længere er en stor del af hverdagen. I øvrigt også en god økonomisk bonus ;)

...

There is elastic in the back, which means they are easy to put on and take of for Elva - a neat thing since she is now diaper free ;) I must say it is awesome not to worry about diapers anymore, also a good bonus economically. My girls are growing up so fast!!


Jeg har valgt kun at lave pynteknapper men mønsteret giver to muligheder og de kan derfor også laves som funktionelle knapper. Synes dog ikke der var nogen grund til de skulle åbnes så længe hun ikke selv kan lukke dem igen, det giver vist kun mere besvær, hvis det pludselig blev et hit at åbne dem ;)

...

I chose to make faux buttons, but there is the option to make functionals as well included in the pattern. I did not think that would be a great idea though, her running around opening them but not being able to close them - i think i made the right call there ;)


Det fine stof er fra Stof og Stil, og selvom det er lidt svært at se forestiller det små børn, der vipper - lidt kært synes jeg, og med en fin retro tone jeg jo som bekendt er vild med :)

...

The fabric is from a local store and it might be hard to see but its kids on a playground, real cute i think! And a little retro which i love, as you probably know by now :)


Lommerne i shortsene er et stort hit - men der er vist også et eller andet særligt med børn og lommer, synes i ikke? De drages ligesom af hinanden :)

Er i også i gang med sommertøjet? Jeg har lidt forskellige ideer til hvilke mønstre jeg vil bruge, men har du nogle gode ideer så skriv det endelig i en kommentar, for jeg har ikke helt fastlagt mig endnu :) Og ellers kan de måske bruges næste sommer ;)

God weekend lige om lidt :)

...

The pockets are a big hit - there is something with kids and pockets, am i right?! I think they're drawn to each other..

Are you also doing summer clothing? I have a few ideas for patterns, but i'm not quite sure yet so if you have a great idea please include it in the comments below :)

Have a great weekend in just a little while :)

contains affiliate links
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...